Malzemeler :
* 250 gram margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yumurta
* 5 su bardağı un
* 1 çay kaşığı karbonat
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Önce poğaça içi hazırlanır. Peyniri rendeleyip, kıyılmış maydonoz ve 1 yumurta akı karıştırılarak iç hazırlanır.

Margarin una yedirilir. Ortası açılır ve sırası ile sıvı yağ, yoğurt, 2 yumurta, limon suyunda eritilmiş karbonat ve tuz ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilr. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, içi konularak, şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırına verilir.